اسلب را اصولاً به سرامیک های پورسلانی با سایز های یزرگ مثل 2*2 متر و یا 1.5*2 متر و یا سایز های دیگر گفته میشود
کیفیت اسلب ها عموماً پورسلان پولیش هست و از طرح ها جذاب و بسیار زیبا در طراحی اونها استفاده میشود و البته به نسبت گران قیمت هم هست و به همین دلیل در نصب آنها بایستی دقت لازم داشت تا از اعمال هزینه های ناخواسته جلوگیری کرد .
در این مقاله به نکاتی در مورد نصب اسلب و به خصوص اصول اولیه آن اشاره میکنیم که اگر این اصول رعایت بشود نه تنها نصب اسلب مشکل نیست بلکه روشی ساده و مقرون به صرفه هم هست.
روش های نصب اسلب :
– استفاده از چسب کاشی
این روش بیشتر برای اسلب ها در سایزهای کوچک و متوسط و برای دیوار های صاف آماده مثل دیوار های گچی استفاده میشود البته اسلب های بزرگ را هم با چسب کاشی میتوان نصب کرد ولی الزاماً از چسب با کیفیت بالا استفاده نمایید
نصب اسلب با ملات سیمانی
این روش سنتی ، به دلیل استحکام بالا و هزینه کم مواد اولیه مورد استفاده ( سیمان ، ماسه و آب ) همچنان رایج هست البته غیر قابل انکار هست که استفاده از ملات سیمان در مقایسه با چسب از استحکام بیشتری برخوردار هست و در دراز مدت دوام کار تضمین میشود .
نصب اسلب با استفاده از بست های مخصوص
و معمولاً در پروژه های حرفه ای و لوکس انجام میشه ، کار از کیفیت و استحکام و امنیت بالایی برخوردار هست و این روش بیشتر برای اسلب های بزرگ که در ارتفاع نصب میشوند انتخاب مناسبی هست.
نصب اسلب با استفاده ازپیچ و رول پلاک
در این روش کار سریع جمع میشه ، امکان استفاده مجدد از اسلب در اینده یا جابجایی آن به محل دیگر وجود دارد.
چسب و ملات مورد استفاده در نصب اسلب :
کیفیت چسب و ملاتت شما در تضمین دوام و پایداری اسلب و کاهش هزینه ای بعدی غیر قابل انکار هست که در زیر به چند نمونه از این ملات ها اشاره میشود
– چسب اسلب پایه سیمانی
این چسب ارزان و مقاوم هست و مناسب برای دیوار های بتنی و محکم می باشد.
چسب اسلب پایه اپوکسی
گران تر از پایه سیمانی ، چسبندگی فوق العاده ای دارد و مناسب برای دیوار های گچی و حساس می باشد.
– چسب اسلب پایه پلیمری
که از افزودن نوعی پلیمر به چسب پایه سیمانی تهیه میشود و در مقایسه با چسب پایه سیمانی انعطاف پذیری و مقاومت بیشتری داره و برای اسلب های سنگین گزینه مناسب تری هست.
بدون شک تنها گزینه برای جلوگیری از ریزش اسلب به خصوص اسلب های سنگین زیر سازی مناسب ( استفاده از توری فلزی ) و چسب مناسب می باشد .
* – برای جلوگیری از نفوذ آب به پشت اسلب حتماً از بند کشی مناسب در دورتا دور اسلب استفاده کنید هرچند که وقت و هزینه از شما میگیرد ولی ارزش این کار را دارد.